Google Destinations

Een leuke manier om een nieuwe reis samen te stellen is via Google Destinations. Ongeveer een jaar geleden werd dit gelanceerd voor de mobiel en een half jaar geleden werd het ook geïntroduceerd op de desktop. Wat je doet is gaan naar http://www.google.com (.nl werkt nog niet) en daar een zoekopdracht invullen met je gewenste gebied met de toevoeging “destinations” (bijvoorbeeld “europe destinations” ). Hiermee trigger je deze functionaliteit.

Afhankelijk van je interesses en instellingen berekent Google de kosten alvast voor je, zodat kiezen makkelijker wordt. Voor solo reizigers wel zo makkelijk om op de voorpagina meteen de juiste eenpersoons prijzen te kunnen zien. Vervolgens maak je een keuze voor een stad en kun je de prijzen checken voor de verschillende vertrekdagen. Via Explore Kun je voorbeelden bekijken hoe je je dagen op vakantie in kunt vullen. Deze voorbeelden zijn gebaseerd op wat andere bezoekers volgens Google in die omgeving zijn wezen doen (kinda creepy, maar nuttig).  Google zal je verder met hun flights en hotels pagina doorverwijzen naar de sites waar je de hotels & vliegtickets kunt boeken.

“Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan”