Onderweg slapen: reiskussens

Of je nou solo reist of niet, slapen in een vliegtuig is altijd een uitdaging. Maar waar je met een mede-reiziger nog iemand hebt om tegenaan te leunen, wordt dat als solo reiziger toch een beetje gênant. Ik zet daarom een aantal reiskussens op een rijtje die mogelijk kunnen helpen dat je de volgende keer wel lekker kunt slapen tijdens je vlucht.


Hoodiepillow Memory Foam Nekkussen: €33,90

Zelf ben ik niet helemaal overtuigd omdat de steun totaal ontbreekt. Maar de capuchon is toch wel erg lekker om geen last van het licht om je heen te hebben, en het blijft lekker warm. Te krijgen in meerdere kleuren.
Koop bij bol.com


Studio Banana Ostrich Pillow Original: €80

Het ziet er natuurlijk niet uit, maar is lekker comfortabel. De kussens om je hoofd geven je vele opties om te leunen tijdens je vlucht. Zelfs leunen tegen de rugleuning voor je, is op deze manier prettig. Je kunt je terugtrekken in je eigen wereld terwijl het gat voor je mond zorgt dat je voldoende zuurstof krijgt.

De originele versie is te koop bij fonQ. Goedkopere nep-varianten zijn te vinden bij Amazon.


Studio Banana Ostrich Pillow Go: €52 inclusief verzending naar NL

De makers van het struisvogelkussen van hierboven lanceren in mei 2017 een reiskussen wat er zowel elegant als comfortabel uit ziet. Je kunt er alvast een reserveren bij Indiegogo.


FaceCradle: €54 inclusief verzending naar NL

De FaceCradle is zo’n crowdfunding initiatief wat je wellicht al bent tegengekomen op Facebook. Je kunt het kussen op meerdere standen gebruiken en met banden vastzetten aan je stoel. Het ziet er comfortabel uit. Afhankelijk van de stand is het geschikt voor een kort dutje of serieuze nachtrust. Ik vraag me alleen wel af hoe veilig die banden zijn bij pittige turbulentie.

Bij FaceCradle kun je dit kussen bestellen. Verzending kan op elk moment beginnen.


Woollip Travel Pillow: €54 inclusief verzending naar NL

De laatste in de categorie crowdfunding is die van Woollip. Het is een opblaasbaar kussen wat je kunt plaatsen op het klaptafeltje en zo heerlijk kunt slapen. Het lijkt me persoonlijk een van de prettigste varianten, afhankelijk van hoeveel moeite het kost het kussen op te blazen (ze zeggen: “klaar in 15 seconden”).

Te bestellen bij Indiegogo. De verwachting is dat ze in maart verstuurd worden.


Trtl Pillow: €35 inclusief verzending naar NL

Geen gedoe met kussens die je in je handbagage moet proppen of op moet blazen. Gewoon een simpel idee wat enorm goed werkt. Een sjaal met een neksteun zodat je steun hebt en je nek warm houdt. Een minder dure oplossing dan de vorige suggesties. Voor €35 (inclusief verzending naar NL) te koop bij Amazon


Travelrest: €30 inclusief verzending naar NL

Een opblaasbaar steunkussen wat je aan de stoel kunt vastmaken, of gewoon aan jezelf. Blaast snel op en is gewoon simpel maar doeltreffend. Te koop bij Amazon voor €30.

Slaap lekker!