Zonsverduistering in de VS

Okee, geen goedkope deal deze keer. Meer een once in a lifetime reis. Op 21 augustus 2017 vindt in Amerika een zonsverduistering plaats waar een aantal organisaties speciale aandacht aan geven met het aanbieden van “Eclips-reizen”. Nu zijn de meeste reizen inmiddels uitverkocht (de reis van Sawadee is op het moment niet boekbaar. Ik weet niet of deze ooit nog boekbaar wordt). Er zijn nog wel enkele plaatsen beschikbaar op de Djoser USA Eclipsreis van 11 aug – 29 aug. Dit kost €3695 als je het niet erg vindt een kamer te delen. De reis gaat van New York naar New Orleans, met het aanschouwen van de zonsverduistering in Nashville.

Je kunt natuurlijk ook op eigen houtje een ticket en hotel(s) boeken en met een auto (of camper) een rustige plek opzoeken. In dat geval zijn er een aantal suggesties.

  • Hou je van de stad, ga dan naar Nashville, de muzikale hoofdstad van Amerika. De stad organiseert allerlei activiteiten in verband met de zonsverduistering dus er is genoeg te doen. De retourvlucht naar Nashville (1 tussenstop) kost ongeveer 900 euro. Je kunt hier bijna 2 minuten lang genieten van de zonsverduistering.
  • Ga je liever voor de natuur, dan is Portland (Oregon) een beter plan. In Portland zelf zal de zonsverduistering zelf niet te zien zijn, dus je moet even de auto in. Maar als je een roadtrip maakt richting Mount Jefferson (ongeveer 2 uur rijden) kun je in de natuur genieten van de zonsverduistering. Plak daar een paar dagen in de omgeving aan vast om te genieten van de national parks. Een rechtstreekse vlucht naar Portland kost ook ongeveer 900 euro.

Check voor je je definitieve spot kiest wel even de weersverwachting. Oregon heeft naar verwachting wel het beste weer, maar het zou zonde zijn als je helemaal naar Amerika reist om iets niet te kunnen zien.

Voor het exacte tijdstip op de verschillende lokaties, check de website van NASA. En vergeet je eclipsbril niet!

Heb jij nog meer suggesties voor mooie eclips-reizen voor alleenreizenden, laat het me alsjeblieft weten via een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *